NAV måler pulsen på bygda – slik står det til med permitteringer og ledighet i Vennesla

155 helt ledige arbeidssøkere i Vennesla

Ved utgangen av april var 155 personer i Vennesla registrert som helt ledige arbeidssøkere hos NAV. Dette utgjør 2 prosent av arbeidsstyrken – på nivå med landsgjennomsnittet. Sammenlignet med mars er det 24 færre ledige, men noe av nedgangen kan skyldes endringer i hvordan NAV registrerer arbeidssøkere.

Det er fortsatt flest menn som står uten jobb, særlig i alderen 30–39 år. Butikk- og salgsarbeid, bygg og anlegg samt ulike serviceyrker er yrkesgruppene med flest ledige.

Tiltak og opplæring

Samtidig har 30 personer i Vennesla startet i arbeidsrettede tiltak i april – flere av disse i opplæringstiltak som kan åpne dører til nye yrker.

28 personer er for tiden permittert, de fleste innen bygg, industri og tekniske fag.

Ukrainske flyktninger i arbeid

Blant de ukrainske flyktningene som har kommet til Vennesla siden 2022, er 23 prosent nå i jobb. Dette er noe lavere enn landsgjennomsnittet på 27 prosent, men en tydelig økning fra tidligere i år, da tallet var 18 prosent.

Færre ledige stillinger enn i fjor

I april ble det lyst ut 56 stillinger i Vennesla, noe som er en nedgang på 15 prosent fra samme tid i fjor. Flest ledige stillinger finner vi innen undervisning og helse- og omsorgssektoren.

Ungdom – grip sjansen til sommerjobb!

Vi vet at ungdom i Vennesla i mindre grad enn ellers i landet har sommerjobb eller deltidsjobb ved siden av skolegang. Det ønsker vi å gjøre noe med. Arbeidserfaring i ung alder gjør det lettere å få fotfeste i arbeidslivet senere. En sommerjobb gir mer enn bare lønn – det gir trygghet, referanser og en vei inn.

Til deg som er ungdom:

Søk sommerjobb! Det er fortsatt mange muligheter. På arbeidsplassen.no ligger det nå over 1500 sommerjobber. Kanskje frister det med kennelassistent i Lindmark, å måle opp eiendommer i Sør-Audnedal – eller være sommervert i Gjesdal kommune?

Du trenger heller ikke reise langt. Gå innom en butikk, et serveringssted eller en bedrift du kunne tenke deg å jobbe for. Vis interesse og spør – det kan føre til mer enn bare noen ukers jobb.

Arbeidsgivere – gi ungdom en sjanse

Har du mulighet, så si ja. En sommerjobb kan være ungdommens første møte med arbeidslivet – og kanskje er det nettopp du som kan gi dem et viktig løft videre. Det trenger ikke være for hele sommeren. Kanskje holder det med én uke, to uker, eller noen vakter? Det er nok til å gjøre en forskjell – både for ungdommen og for deg som arbeidsgiver.

Forrige
Forrige

Qualified Professionals åpner kontor i Vennesla – og blir medlem i Vennesla Næringsforening

Neste
Neste

Resultater fra innbyggerundersøkelsen: Fremtidens boligområder